Randers Marineforening

RANDERS MARINEFORENING SKYTTELAV

Denne lille introduktion er udarbejdet som en hjælp til nye medlemmer, som evt. ønsker at blive medlem af Skyttelavet.

Skyttelaves navn er Randers Marineforenings Skyttelav, og det arbejder med en selvstændig bestyrelse i marineforening.
Skyttelavets formål er, med håndvåben, at skyde og vække kappelysten, der var drivfjederen i tjenestetiden, samt ved sammenkomster, at værne omkring minderne fra den tid og derved styrke og befæste kammeratskabsfølelsen.

Alle der er medlem af Marineforeningen kan blive medlem af Skyttelavet og man kan evt. møde op på skydebanen, for at prøve sine skydefærdigheder et par gange, og hermed se om man har lysten til at blive medlem. Officiel optagelse sker ved næste generalforsamling i januar.
Ved optagelse betales et indskud og dette er prisen for en søstjerne (pt. 50,- kr.).
Søstjernen er skyttelavets medlemsemblem, og skal bæressammen med marineforeningens medlemstegn.

Skydningerne bliver afviklet på Randers Skyttekreds' skydeanlæg i Kærgade.
Vi skyder normalt den 1. og 3. mandag fra oktober til marts, ca. 10 gange, og man kan deltage de antal gange man selv ønsker.
Der skydes med salonriffel cal. 22 på 15 m. baner og skyttelavet har våben som alle medlemmer frit kan benytte.

Når man begynder at skyde i skyttelave,t vil man de første gange, efter behov, kunne få hjælp af en erfaren skytte i brug af våbenet. Endvidere vil man få fortalt om sikkerhedsregler og skydestillinger mv.
Ved træningsskydningerne betales der 1,- kr./skud incl. skiver og man bestemmer selv hvor meget man vil skyde.

I løbet af vinteren kan man deltage i forskellige konkurrencer.

I september er der skydning med deltagelse fra Århus, Ebeltoft og Grenå. I oktober har vi en venskabsskydning med Århus i Århus, og der er distriktsskydning i november med skytter fra midtjylland. Der er juleskydning i december.

I marts slutter vi træningsskydningerne af med en skydning, med de Samvirkende soldaterforeninger.

Landsskyttestævne afvikles hos et af de øvrige skyttelav i landet.

Sæsonen afsluttes i april med en skydning hvor Århus er i Randers.

Alle medlemmer kan deltage i de forskellige arrangementer, men der er ikke krav om deltagelse.

Hvis man kun ønsker at deltage i træningsskydninger og det sociale samvær står det en frit for.

Kontingentet for at være medlem af skyttelavet er 100,-kr. om året.

som regel af sted om lørdagen med fælles transport, efter ankomst er der indkvartering og om aftenen kammeratskabsmiddag. Om søndagen er der skydning om formiddagen, derefter middag og præmieuddeling og ca. ved 15 tiden hjemrejse.

I marts afholdes en afsluttende skydning med de samvirkende Soldaterforeninger med uddeling af pokal og præmier.

_ _ _ _ _ _

Var der spørgsmål du ikke fik besvaret, kan du altid henvende dig til et af  skyttelavets medlemmer eller skyttelavets bestyrelse.

Randers Oktober 2011